niedziela, 29 kwietnia 2012

ROLADKI Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM

Coś prostego na przystawkę

Składniki:
  • placki tortilli
  • 200 g wędzonego łososia
  • suszone pomidory w oleju
  • 250 g serka mascarpone
  • ogórek zielony
  • 400 g szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
Przyrządzenie:
1. Świeży szpinak opłukać i osuszyć ( może być mrożony ). Szpinak dusić na oliwie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy do momentu,aż zmięknie.
2. Placki posmarować z jednej strony serkiem. Na placku równomiernie rozłożyć łososia, pokrojony w kostkę ogórek , posiekany pomidor suszony i na samym końcu szpinak.
 3. Tortille ściśle zwinąć w rulon i pokroić w ukośne plastry na grubość około 2 - 3 cm.

Smacznego !: )