Sałatka z ogrodu angielskiego- jej przygotowanie zajmie 30 minut.
Składniki:
- 500 g młodych ziemniaków, pokrojonych w plastry
- 350 g fasolki wielokwiatowej
- dymka ze szczypiorkiem
- 240 g pomidorów suszonych
- 220 g kruchego sera żółtego
- garść świeżej mięty, grubo poszarpanej
- 4-5 łyżek kupnego sosu miodowo-musztardowego
Propozycja dla 4 osób.
- Gotować ziemniaki w osolonej, wrzącej wodzie przez 7 minut. Dodać fasolkę i gotować przez 7-9 min, aż warzywa zmiękną.
- Odcedzić warzywa i wypłukać pod bieżącą wodą. Następnie warzywa przełożyć do miski, dodać cebulkę, pomidory, kruchy ser i wszystko dobrze wymieszać.
- Dodać większą część mięty i polać wszystko sosem. Przed podaniem na górę posypać miętą.
suszone pomidory