Składniki:
- 300 g mięsa wieprzowego
- mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 50 ml śmietany
- 3-4 łyżki chrzanu
- sól pieprz
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebulkę oraz czosnek siekamy w drobną kosteczkę i wrzucamy na patelnię. Gdy cebula ładnie się zeszkli wlewamy śmietanę i mieszając dodajemy chrzan ( w zależności jaki ostry lub aromatyczny będzie można dodać go więcej lub mniej ) . Zostawiamy na małym ogniu mieszając co chwila. Na drugiej patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i wkładamy na nią pokrojone i rozbite mięso. Smażymy z obu stron doprawiamy solą i pieprzem. Można dodać do sosu lub jak kto woli polać mięso na talerzu.
Bitki podajemy z ryżem do tego sałata z wybranym sosem.
Smacznego !