Składniki dla 4 osób:
- 8-12 małych kotletów schabowych po 75 g
- sól, pieprz
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki zielonego pieprzu ziarnistego
- 1mała papryczka peperoni
- 100 g wędzonego boczku
- 2 cebule
- 1 duża puszka czerwonej fasoli
- 1 duża puszka pomidorów bez skórki
- 1/2 butelka sosu chili
- 1/2 l sosu pieczeniowego
- papryka w proszku
- curry
- chili
- różne gatunki pieprzu
- bagietka
- Kotlety opłukać, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem.
- Oliwę wymieszać z roztartym z solą czosnkiem, pieprzem i posiekaną papryczką peperoni.
- Boczek i cebulę pokroić w kostkę.
- Fasolę i cebulę ułożyć na półmiskach.
- W salaterkach podać sos chili i pieczeniowy raz pozostałe składniki i przyprawy.
- Mięso upiec na grillu. Pozostałe składniki podgrzewać w brytfankach, doprawić do smaku i podawać z bagietką.
Smacznego!!!