sobota, 28 kwietnia 2012

SZNYCLE Z ZIOŁAMI

Propozycja ziołowego grilla :)


Składniki:

  • 8-12 cienkich plasterków schabu po 80 g
  • sól, świeżo zmielony pieprz
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżka rozmarynu
  • kilka kropli sosu tabasco
  • sok z 2 cytryn

  1. Sznycelki opłukać i osuszyć, jeśli trzeba pobić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem.
  2. Oliwę wymieszać z obranym, utartym czosnkiem, majerankiem, tymiankiem i rozmarynem.
  3. Zależnie od upodobań bardziej lub mniej pikantnie przyprawić marynatę sosem tabasco i natrzeć sznycelki.
  4. Wstawić mięso z marynatą do lodówki na co najmniej 30 minut, następnie upiec na grillu.
  5. Po upieczeniu ułożyć sznycelki na talerzach, skropić sokiem z cytryny, udekorować i podawać.

Smacznego !