Składniki:
- 8-12 cienkich plasterków schabu po 80 g
- sól, świeżo zmielony pieprz
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżka tymianku
- 1 łyżka rozmarynu
- kilka kropli sosu tabasco
- sok z 2 cytryn
- Sznycelki opłukać i osuszyć, jeśli trzeba pobić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem.
- Oliwę wymieszać z obranym, utartym czosnkiem, majerankiem, tymiankiem i rozmarynem.
- Zależnie od upodobań bardziej lub mniej pikantnie przyprawić marynatę sosem tabasco i natrzeć sznycelki.
- Wstawić mięso z marynatą do lodówki na co najmniej 30 minut, następnie upiec na grillu.
- Po upieczeniu ułożyć sznycelki na talerzach, skropić sokiem z cytryny, udekorować i podawać.
Smacznego !