niedziela, 24 czerwca 2012

BISZKOPT Z KREMEM I LETNIMI OWOCAMI


Biszkopt z waniliowym kremem i owocami prosto z ogródka !


SKŁADNIKI:
biszkopt:
5 jaj
szklanka cukru
szklanka mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki wrocławskiej
1 łyżka proszku do pieczenia

waniliowy krem Dr. Oetkera
2 galaretki (użyte zostały truskawkowe)
świeże owoce : czerwone porzeczki i jagody. 

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąki z proszkiem do pieczenia i ubitą pianą. Wszystko delikatnie zamieszać.
Wstawić do mocno rozgrzanego pieca !!! Piec 35 minut w 180 stopniach.

Upieczony biszkopt przekroić na pół, przełożyć gotowym kremem waniliowym. Górę posypać owocami, dodaliśmy czerwona porzeczkę z ogródka i soczyste jagody z lasu. 
Galaretkę przygotować, ostudzić i zalać ciasto. 

Ciasto chłodzić w lodówce. Podawać ze świeżą miętą.


Smacznego :)