Składniki:
500 g kurzych wątróbek
4 małe szalotki
20 g sera grana padano
kilka czarnych oliwek
mała papryczka chili
3 ząbki czosnku
łyżka octu balsamicznego
masło
oregano
rozmaryn
sól
mleko
Wątróbki przez ponad dwie godziny moczymy w mleku. Po tym czasie osuszamy i przygotowujemy do smażenia. Na maśle smażymy papryczkę chili pokrojoną w kawałki oraz szalotki , gdy będą złociste dorzucamy do nich wątróbki i smażymy około 5 minut. Na patelnię wlewamy łyżkę octu balsamicznego, który osłodzi naszą pastę. Przekładamy do blendera dodajemy starty ser i obrany czosnek - miksujemy na gładką masę. Do smaku dodajemy oregano, rozmaryn, sól. Oliwki kroimy w małe kawałki i mieszamy całość.
Przechowujemy w lodówce do 3 dni.