środa, 21 marca 2012

KOKTAJL TRUSKAWKOWY

Lekka masa truskawkowo - pomarańczowa :)))




Składniki:

  • 300 g truskawek 
  • 140 g cukru
  • 220 g twarogu
  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • skórka i sok z 1 pomarańczy
  • 140 g prażonych płatków owsianych bądź musli
  • kawałek banana do przybrania

  1. Zmiksować truskawki z połową cukru.
  2. W misce ubić twaróg i jogurt oraz skórkę i sok pomarańczowy z resztą cukru. Dodać masę truskawkową. 
  3. Masę podzielić na cztery szklanki, posypać płatkami oraz przybrać bananami. Do przybrania można użyć innych owoców lub na przykład listków mięty. 
  4. Chłodzić przez 1 godzinę i podawać. 
*można użyć mrożonych truskawek.

Taki sam koktajl możemy zrobić z malin.