niedziela, 25 marca 2012

SOS PUSZTA

Idealny jako dodatek do dań grillowanych !!

Potrzebujemy:

  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 cl baracu
  • 1/2 filiżanka sosu puszta (produkt gotowy)

  1. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
  2. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w bardzo drobną kostkę. 
  3. Oliwę rozgrzać na patelni, krótko podsmażyć roztarty z solą czosnek.
  4. Dodać cebulę i paprykę, podsmażyć.
  5. Podlać barac, zdjąć z ognia i wystudzić.
  6. Warzywa dodać do sosu i doprawić do smaku.