Składniki:
- pierś z kurczaka
- ser feta
- suszone pomidory w oleju
- przyprawy ( papryka słodka, tymianek , sól , pieprz )
Oczyszczamy nasze mięso i nacinamy w taki sposób aby zrobić kieszonkę. Kieszonkę wypełniamy serem feta i suszonymi pomidorkami. Szczelnie zamykamy aby ser nie wydostał się ze środka.
KROK 2 :
Proponujemy smażyć na patelni grillowej ale jeżeli ktoś takiej nie posiada można na drobnej ilości oliwy.
Wkładamy naszą pierś na rozgrzaną patelnie i smażymy na małym ogniu z jednej i drugiej strony uważając aby nic nie wypadło z kieszonki. Gdy mięso się zacznie rumienić doprawiamy sola i pieprzem.
KROK 3:
Mieszamy paprykę i tymianek. Przy samym końcu smażenie posypujemy z góry nasze mięso. Robimy to dlatego,żeby nasze zioła się nie spaliły.
Pierś podajemy z ryżem, proponuję do tego sałatę z vinaigrette.
Smacznego : )!