niedziela, 22 kwietnia 2012

FASZEROWANA PIERŚ Z KURCZAKA

Świetne połączenie smaku, a zaraz łatwe !

Składniki:
  • pierś z kurczaka
  • ser feta
  • suszone pomidory w oleju
  • przyprawy ( papryka słodka, tymianek , sól , pieprz )
KROK 1:
Oczyszczamy nasze mięso i nacinamy w taki sposób aby zrobić kieszonkę. Kieszonkę wypełniamy serem feta i suszonymi pomidorkami. Szczelnie zamykamy aby ser nie wydostał się ze środka.

KROK 2 :
Proponujemy smażyć na patelni grillowej ale jeżeli ktoś takiej nie posiada można na drobnej ilości oliwy.
Wkładamy naszą pierś na rozgrzaną patelnie i smażymy na małym ogniu z jednej i drugiej strony uważając aby nic nie wypadło z kieszonki. Gdy mięso się zacznie rumienić doprawiamy sola i pieprzem.

KROK 3:
Mieszamy paprykę i tymianek. Przy samym końcu smażenie posypujemy z góry nasze mięso. Robimy to dlatego,żeby nasze zioła się nie spaliły.
Pierś podajemy z ryżem, proponuję do tego sałatę z vinaigrette.

Smacznego : )!