marynowana feta w oleju. Jej przygotowanie zajmie nam tylko 10 min.
Składniki dla 4 osób:
- sok z 1 cytryny
- 4 świeże brzoskwinie, pokrojone w trójkątne kawałki
- 200 g mieszanej sałaty
- 300 g marynowanej fety w oleju
- 1 czerwona cebula, cienko pokrojona
- 2 łyżki posiekanej mięty
- Rozgrzać blachę. Sokiem z cytryny skropić kawałki brzoskwiń i miejsce na blasze gdzie będą pieczone. Piec przez 2-3 minuty, odwracając owoce, aż delikatnie się opalą.
- W dużej salaterce wymieszać sałatę, fetę, cebulę i miętę z dwiema łyżkami oleju spod fety. Doprawić.
- Mieszaninę z sałatą rozdzielić na talerze i na wierzchu położyć przypieczone brzoskwinie. Posypać czarnym pieprzem i podawać.