Składniki:
- 2 l wywaru mięsno - warzywnego
- 2 papryki ( zielona i czerwona )
- 3 - 5 ziemniaków
- 300 g wędzonego boczku
- 1/2 szklanki śmietany
- 1 puszka koncentratu pomidorowego
- cebula
- sól, pieprz
Ziemniaki pokroić w kostkę wrzucić do wywaru , gotować. Papryki umyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kosteczkę. Posiekaną cebulę i paprykę podsmażyć na na oleju, podlewając wywarem. Następnie dodać pokrojony w paseczki boczek i koncentrat pomidorowy. Całość przyprawić. Kiedy ziemniaki zmiękną dodajemy podsmażone warzywka z boczkiem.
KROK 2:
Śmietanę wymieszać z mąką,a następnie zaprawić nią zupę , zagotować . Można udekorować posiekaną natką pietruszki lub liściem bazylii.
Smacznego !