Do dzieła!
Składniki:
- 8 - 10 krewetek królewskich
- sałata lodowa
- karczochy 2 sztuki
- pomidory koktajlowe
- ogórek zielony
- 2 łyżki Winiaka
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka masła
- kawałeczek papryczki chilli
- sól, pieprz
Sałatę płuczemy i siekamy. Wrzucamy do naczynia . Na patelni rozgrzewamy oliwę. W tym czasie kroimy sobie karczochy na ćwiartki, pomidory na połówki, a ogórek w plastry ( zwijamy w rulonik ). Na rozgrzaną patelnie wrzucamy krewetki smażąc dosłownie chwilkę, przerzucamy na drugą stronę doprawiamy solą i dodajemy Winiak. Zdejmujemy z ognia dodajemy masło i papryczkę mieszając. Sałatę polewamy sosem ( podany niżej przepis ) lub samą oliwą. Nakładamy na talerz w okół układamy warzywa, na sałatę układamy krewetki polewając powstałym sosem.
Smacznego !: )