Składniki:
1 duża pierś z kurczaka
puszka kukurydzy
1 cebula
1 por
ananasy pokrojone w kostkę
4 łyżki miodu
łyżeczka octu
imbir
sól
pieprz
chili
słodka papryka
suszona trawa cytrynowa
pół cytryny
ryż
Pierś z kurczaka obmywamy i kroimy w kostkę, obtaczamy w soli, pieprzu, chili, słodkiej papryce imbirze. Skrapiamy pierś sokiem z cytryny. Na rozgrzaną patelnią wrzucamy mięso, pokrojoną cebulkę w kostkę oraz pokrojoną por. Wszystko smażymy, dodajemy kukurydzę i ananasy.
Lekko dusimy na wolnym ogniu. Dodajemy trawy cytrynowej i wlewamy miód z octem.
Gdy chcemy otrzymać pikantną potrawę na sam koniec dosypujemy chili.
Najlepiej smakuje z ryżem. Polecamy ryż jaśminowy.