Składniki:
2 żółtka z dużych jajek
100 g cukru
300 g miękkiego serka mascarpone
1 łyżka wina
125 g pokrojonej gorzkiej czekolady
3 łyżki mleka
6 gotowych bez
Delikatnie wmieszaj do niego serek mascarpone i wino. Rozłóż miksturę po równo do dwóch miseczek. W naczyniu z podwójnym dnem z lekko wrzącą wodą umieść czekoladę oraz mleko. Podgrzewaj, mieszając,aż do schłodzenia.
Następnie wmieszaj tą miksturę do jednej miseczki z kremem mascarpone. Rozdrobnij bezy i wrzuć je na dno czterech pucharów. Pokryj je porcją kremu z jednej miseczki i porcją kremu z czekoladą z drugiej.
Kilkoma ruchami noża wymieszaj je ze sobą, by uzyskać efekt marmurkowy i wstaw do lodówki przynajmniej na 2 godziny.
Przed podaniem na stół udekoruj bezami lub rulonikami czekoladowymi.
Liczba porcji: 4
Smacznego!